Naar de hoofdpagina
Lees
Kijk
Luister
Speel
Schrijf
Maak
Er op uit
Info
Stacks Image 6780

Kijk

Sinterklaas is niet alleen op tv te bekijken, maar ook in de bioscoop. Zo zijn er dit jaar twee nieuwe sinterklaasfilms in de bioscoop te bekijken. Maar niet alleen dat, we hebben hier een verzameling van sinterklaasspeelfilms neergezet die ook de moeite van het bekijken waard zijn, allen geschikt voor kinderen.

Je eigen sinterklaasfilm!

Stacks Image 16219
Er gaat niets boven een persoonlijke DVD gemaakt door de Club van Sinterklaas waarin jij of je kind de hoofdrol speelt. Bestel deze via deze link en je help sint.nl reclamevrij te houden!

Wild geraas 2.0 (9+)

Mijn ontmoetingen met de duivel

Stacks Image 14254
Vervolg op Wild Geraas. Documentaire voor volwassenen over het feest Sint Nicolaas in heel Europa. Verplicht kijkvoer voor iedereen die geïnteresseerd is in de herkomst van Zwarte Piet.

Meer informatie: http://www.wildgeraasdefilm.nl/

Wild geraas

De spraakmakende film die Hilversum niet wil tonen

Stacks Image 16089
Documentaire voor volwassenen die om onbegrijpelijke redenen nog steeds niet door een omroep is uitgezonden. Het is een nuancerende must-see film voor iedereen die meer over de zeer oude geschiedenis van het sinterklaasfeest en te weten wil komen.
Hier is hij tegen betaling online te bekijken.

Te koop voor een tientje bij Bol.com

Meer informatie: http://www.wildgeraasdefilm.nl/

Sinterklaas in de lage landen

Mooi liefdevol portret van een intocht van Sinterklaas zoals die in veruit de meeste gemeentes van Nederland is gehouden in 2017 en ook in de toekomst zal worden gehouden.

Sinterklaas in de lage landen

Hier de begeleidende tekst waarin duidelijk wordt gemaakt dat het Sinterklaasfeest zoals dat in dergelijke kleine gemeenten wordt gevierd mensen met elkaar verbindt op een wijze waar ze in de grote steden alleen maar van kunnen dromen...

Waar komt Zwarte Piet vandaan?

Informatief filmpje over waar Zwarte Piet vandaan komt.

Animatie (Clipphanger)

Waarom horen chocoladeletters bij Sinterklaas?

Informatief filmpje over chocoladeletters.

Animatie (Clipphanger)