Naar de hoofdpagina
Lees
Kijk
Luister
Speel
Schrijf
Maak
Er op uit
Info

Sinterklaasboeken voor kinderen

Boeken zijn het ideale kadootje voor in de schoen. Er zijn er echter wel heel veel. Dus het uitkiezen van de leukste kan een best tijdrovende klus zijn. Leespiet heeft zijn favoriete sinterklaasboeken hier op een rij gezet. De meeste kan je morgen al in huis hebben, ze worden verkocht door Bol.com.

Charlotte Dematons

Sinterklaas

Dit geweldige prentenboek over Sinterklaas is zonder twijfel een van de mooiste en meest liefdevolle boeken die ooit is gemaakt met Sinterklaas als thema. Of het nou om het huis, de stoomboot of de intocht gaat, je blijft er voortdurend nieuwe dingen in ontdekken. Een boek dat niet mag ontbreken in de boekenkast, leuk voor oud en jong. De pietjes zijn allemaal zwart. Op een enkeling na die door een regenboog is gevaren.

Sjamke de Voogd

Hoe Kees Piet werd

In dit leuke vrolijke voorleesboek wordt haarfijn uitgelegd hoe blonde Kees in een Zwarte PIet veranderd. Heeft iets met een schoorsteen te maken.

Noëlle Smit

Zachtjes gaan de paardenvoetjes

Een koopje, dit fraaie moderne boek met maffe zwarte pieten en een cd met 20 bekende Sinterklaasliedjes gezongen door Ageeth de Haan. Met de oorspronkelijke teksten, uiteraard.

Annie M.G. Schmidt

Sinterklaas komt!

Een compact Jip en Janneke boekje met verhaaltjes die rondom de Sinterklaasperiode spelen. Met de onsterfelijke illustraties van Fiep Westendorp. Grappig detail is dat de paar Pietjes in dit boekje (je moet er echt naar op zoek) minder zwart zijn dan Jip en Janneke. Vooral geschikt voor 3- 5 jaar.

Youp van 't Hek & Marije Tolman

Het kleine hoogtevreespietje

Tussen de vrolijke hulpjes van Sinterklaas is 1 pietje niet zo blij. Hij moet het dak op. Maar hoog is eng. Zo eng dat pietje 's nachts liever onder zijn bed slaapt dan erop. 'Toch proberen', zegt Sint, dus gaat pietje oefenen. Zijn eerste angst overwint hij op het hondenhok. Stukje bij beetje klimt hij hoger, tot hij zelfs hoger durft dan de daken...

Susanna Wiersma & Linde Faas

Sinterklaas slaat een jaartje over

Sinterklaas heeft er dit jaar geen zin in: die lange tocht naar Nederland, die lastige daken en steeds maar weer die gedichten. De Pieten doen hun uiterste best om Sinterklaas mee te krijgen. Wat hen niet lukt, lukt Noortje wel met haar brief.

Guy Daniëls

Minipiet

Eindelijk! Het is zover. Seppe mag naar de zwartepietenschool in Spanje! Daar leert hij hoe hij een echte Zwarte Piet wordt. Hij oefent zaklopen, pepernootstrooien en schoorsteenglijden. Maar de pietenveertest is moeilijk: Seppe moet iets uitvinden wat het leven van Sinterklaas en zijn Pieten makkelijker maakt. Kan onze Minipiet iets verzinnen?

Guusje Nederhorst

Sinterwoezel en Pietje Pip

Zoek je een geschikt boekje voor peuters en kleuters om bij het slapen gaan voor te lezen, dan is dit een prima keus

Tjibbe Veldkamp & Wouter Tulp

Piet en de Piraten

In dit fraaie avontuurlijke verhaal ziet Piet met lede ogen toe vanuit zijn kraaiennest dat hij bij de Piraten is belandt. Piet wil helemaal niet dat ze gaan roven. Een origineel Sinterklaasverhaal waarbij er weer een heel andere insteek aan de geschiedenis en het zwart-zijn van de Zwarte Piet wordt gegeven...

Sinterklaasjournaal

Lees en luisterboek

Dit lees en luisterboek van het Sinterklaasjournaal werd gemaakt in 2010. Het bevat een cd met in totaal 13 verhaaltjes (in totaal zo'n 45 minuten, voorgelezen door Dieuwertje Blok), een klein boekje met de teksten om zelf voor te lezen en het grote boek bevat per verhaal een grote tekening waarop Sinterklaas en Zwarte Pieten allerlei grappige avonturen beleven. Nog steeds een van de betere boeken van het Sinterklaasjournaal. Een koopje!

Mies van Hout

Zie de maan schijnt door de bomen

In dit prachtige hardkartonnen prentenboek worden twaalf oude en vertrouwde Sinterklaasliedjes getoond in mooie illustraties. Bij het boek zit een cd met de liedjes, uitgevoerd door Jesse Goossens. Om gezellig bij te zingen terwijl je naar de bijbehorende illustraties kijkt. Van dezelfde auteur als 'Daar buiten loopt een schaap' (ook een aanrader)

Nog meer sinterklaasboeken!

Zag je er geen kinderboeken tussen staan die je aanspreken? Kijk dan hier voor meer!